Haderslev Kommune
link til forsiden
ForsideSønderjysk Motorsports AkademiTalentklasserneTalent og ungdomsuddannelse
Talentklasserne
 
Print siden Print Læs siden op Læs siden op
Idrætsklasserne er skudt igang
 
Idrætsklasser er skudt i gang

Mandag den 11. august var første skoledag for 55 idrætstalenter i de nye idrætsklasser på Hjortebroskolen. En dag idrætsatleterne har set frem til igennem længere tid. Første skoledag havde dog ikke på idræt på skoleskemaet, men derimod en dag med at finde sig til rette med nye lærere, klassekammerater og for nogen også en ny skole. Klasselærerne i de tre idrætsklasser havde hele dagen sammen med deres nye elever.

Onsdag stod der morgentræning på skemaet. Træningen er individuelt tilrettelagt for den enkelte atlet, og allerede første træningsdag var det tydeligt, at træningsniveauet er højt, meget højt.

”Ens for alle talenterne er et meget stort smil og et koncentreret blik i øjnene”, siger idrætskonsulent Morten Nørby Poulsen

Idrætsklassekoordinator Luise Lomholt Nielsen, Hjortebroskolen er også begejstret efter nogle vellykkede dage sammen med idrætsklasseeleverne.

”Det er dejligt at se talenterne som almindelige skoleelever, efter den lange udvælgelsesproces de alle har været igennem”, siger hun.

Onsdag og torsdag stod den på de første træningspas for de nye idrætsklasseelever, og det har været en stor oplevelse at observere atleterne i deres naturlige miljø.

”Jeg har besøgt de 7 idrætsgrene der er tilknyttet idrætsklasserne. Samlet set er niveauet meget højere, end vi har turdet håbe på, og udgangspunktet for succes synes dermed at være det bedst mulige. Kun fremtiden vil vise, om det bliver en ligeså stor succes som idrætsakademiet er, men vi tror på det” siger idrætskonsulent Morten Nørby Poulsen.

Idrætsklassernes sammensætning:

7. klasse: 19 elever fordelt på idrætsgrenene: basketball, svømning, drengefodbold, golf og ishockey.

8. klasse: 18 elever fordelt på idrætsgrenene: svømning, drengefodbold, ishockey, pigefodbold og håndbold.

9. klasse: 18 elever fordelt på idrætsgrenene: svømning, drengefodbold, ishockey, pigefodbold og håndbold.

   
 
Haderslev Kommune · Kultur og Fritid · Gåskærgade 26-28 · 6100 Haderslev · Tlf 74 34 34 34 · Fax 74 34 00 34 · erhverv-kultur@haderslev.dk